Tuesday 11 August 2015

Gyvas

Idag spenderade vi dagen i Vilnius där vi gick omkring i gamla stan för det mesta. Vi hittade en market med sjukt billiga bär, frukter och grönsaker där vi köpte vårt morgonmål. En tant sålde någå konstiga bär som vi int hade sett förut så vi köpte dom också, smaka lite som hallon. För en hel påse av dom betalade vi 70 cent!

Vi hittade en helt mysig plats vid ån där vi åt våra plommon, körsbär och jordgubbar varefter vi tappade bort oss lite och gick omkring utan någon destination. Vi hittade bland annat en sjukt fin kyrka, vi som vanligtvis inte är så förtjusta i kyrkor tyckte att den här var en av de finaste vi sett. Så kulturella och duktiga turister vi varit i dag ai että!


Efter ett par timmar var vi ganska slut pga hettan (här är typ 32 grader) så vi chilla en stund inne i en shopping mall där vi köpte juice och tog en liten andepaus. Mot kvällen gick vi tillbaka till restaurangen Gyvas, alltså veganrestaurangen där vi var igår också, och åt middag. Vi beställde också take away panini smörgåsar med vegansk melted cheese, svampar och soltorkade tomater som snacks för vår nattbuss som tar oss till Warsawa.


Efter middagen gick vi också på en liten hike upp till The Hill of Three Crosses som ligger helt i centrum. Tog bara en snabb bild med telefonen men jag sätter säkert bättre bilder senare som jag tog med kameran.




No comments:

Post a Comment